Assortiment

Thuiswerkplek inrichten; het assortiment.

Thuiswerken zit in de lift. De huidige situatie heeft deze trend alleen maar verhevigd. Van de ene op de andere dag zagen organisaties zich gedwongen hun werknemers thuis te laten werken. Dit resulteerde in het grootste thuiswerkexperiment in de recente geschiedenis. De thuiswerkplek inrichten op een verantwoorde manier hoort daar natuurlijk bij.

Ondanks alle afleiding die de thuisomgeving biedt, bleken medewerkers wel degelijk productiviteit te leveren. Dit alles zonder de directe nabijheid van hun collega’s en vertrouwde werkomgeving. En ondanks de vele afleiders, zoals kinderen, huishoudelijke taken en de nabijheid van vermaak.

Experiment geslaagd, zou u zeggen. Inderdaad, werken vanuit huis werkt, en dit zal mogelijk zo blijven. Als deze trend daadwerkelijk doorzet is het van belang te weten hoe een thuiswerkplek moet worden ingericht en waar deze aan moet voldoen.

Hieronder lichten wij kort de vele mogelijkheden van het inrichten van een thuiswerkplek toe. Op het moment dat er een keuze gemaakt is – in het assortiment dat u beschikbaar wilt stellen voor uw medewerkers – zal er een klantportaal op maat gemaakt worden.

Werkplek

Bij het uitkiezen van een bureau/werkplek moet over diverse keuzes worden nagedacht, zoals de afmeting, instel- en verstelbaarheid, het instelbereik en de uitwisselbaarheid voor de toekomst. De kleurstelling voor blad- en framekleuren komen daarna aan bod.

Afmeting: Door het toepassen van een uitschuifbaar bladframe kunnen met één onderstel diverse breedtematen van de werkplek bereikt worden.

Instelbaar: Met een inbusbout, drukknop of met gereedschap. Geschikt voor het éénmalig op de juiste werkhoogte instellen van de zit/zit-werkplek. Een instelbare werkplek kan niet tot stahoogte ingesteld worden (dit kan alleen bij een zit/sta-werkplek). Voor één unieke gebruiker biedt deze oplossing de mogelijkheid conform Arbowetgeving te werken.

Verstelbaar zit-zit: Met een slinger of elektrisch door middel van een motor. Elektrische verstelbaar biedt eigenlijk geen voordelen in relatie tot de hogere investering, aangezien er maar weinig wisselende gebruikers zullen zijn. Bij meerdere gebruikers per huishouden biedt deze verstelmogelijkheid bedieningsgemak en daarmee toegevoegde waarde.

Verstelbaar zit-sta: Met een slinger of elektrisch door middel van een motor. Afwisseling in werkhouding houdt medewerkers vitaal tijdens het thuiswerken. Bij meerdere gebruikers per huishouden biedt deze verstelmogelijkheid bedieningsgemak, een optimale manier van werken en daarmee toegevoegde waarde conform de laatste ergonomische inzichten.

Bureaustoel

Afhankelijk van de verhouding van thuiswerken en werken op kantoor, kan het type bureaustoel bepaald worden. Er zal een bewuste keuze gemaakt moeten worden of de thuiswerkbureaustoel van gelijke kwaliteit of uitstraling dient te zijn.

Thuiswerkplek is hiermee in de gelegenheid “zitten” te faciliteren in plaats van bureaustoelen te vermarkten. Door het flexibele en unieke circulaire concept van Thuiswerkplek.nl kunt u een A-kwaliteit bureaustoel beschikbaar stellen aan uw medewerkers tegen een zeer gunstig prijsniveau. Met flexibele op- en afschaalmogelijkheden, gezamenlijk met andere organisaties.

Ergonomische hulpmiddelen

Met alleen een juiste bureaustoel en werkplek zit uw medewerker nog niet meteen goed. Bij beeldschermwerk via de laptop of vrijstaande monitoren zijn er diverse accessoires van belang voor een ergonomisch goede werkhouding.

Een monitorarm of laptopstandaard kan gebruikt worden voor het op ooghoogte plaatsen van het beeldscherm. Indien er veel gebeld wordt is een headset geen overbodige luxe. Door met uw handen vrij te werken, heeft u een betere zithouding en een hogere productiviteit.

Plug & Play en ICT producten

Het snel aansluiten van de laptop of de telefoon zorgt voor gemak en een snelle start. Altijd een volle accu en goed bereikbaar. Deze plug-and-play-producten zijn optioneel in of op de werkplek te plaatsen. Voor veilig thuiswerken is het wegwerken van kabels noodzakelijk voor zowel de medewerker als de overige gezinsleden.

Thuiswerkplek.nl kan u ook ontzorgen door het assortiment compleet te maken met bijvoorbeeld toetsenborden, muizen, port-replicators en printers. Gelet op de eisen die uw organisatie kan stellen aan privacy is een papiervernietiger een functionele toevoeging. Deze producten kunnen meegenomen worden in de logistieke afwikkeling.

Geluidsdemping en absorptie

Om vanuit huis op een professionele manier te communiceren, mag er geen verschil zijn tussen thuiswerken en werken op kantoor. De omgevingsgeluiden zijn thuis aanzienlijk anders, maar mogen zo min mogelijk merkbaar en storend zijn voor uw gesprekspartners.

Doormiddel van een headset met actieve noise cancelling kunt u omgevingsgeluiden aanpasbaar filteren en geluidsvrij communiceren en/of geconcentreerd werken. Tevens kunt u op de thuiswerkplek akoestische absorptie oplossingen plaatsen om geen verschil te laten ervaren tussen thuis en kantoor.

Overige

Afhankelijk of bijvoorbeeld de laptop zowel thuis als op kantoor gebruikt zal worden is er de keuze om deze te beschermen met een laptoptas of flexkoffer. Een werkplek met een goede verlichting is essentieel. Thuis is dit niet altijd optimaal te realiseren. Goede bureauverlichting kan hierbij helpen.

Bent u op zoek naar advies over thuiswerkplekken?

Neem contact met ons op!