Actualiteiten

Thuiswerken zorgt voor topdrukte bij verhuizer en inrichter

De lockdowns tijdens de coronaperiode hebben geleid tot een enorme groei aan thuiswerkende mensen. Twee bedrijven spinnen daar garen bij: AtmR Kantoorverandering uit Elst en Derksen Verhuizingen uit Arnhem. Zij richten zich speciaal op deze markt.

,,We waren daar al mee bezig voordat iemand nog van corona had gehoord”, zegt directeur Harold Hofman van Derksen Verhuizingen. Samen met Rob Hasselbach en Marijn Nieuwenhuis van kantoorinrichter AtmR (Advies tot en met Realisatie) was hij begin 2020 al een samenwerking aangegaan. AtmR is sindsdien voor de helft eigenaar van het uit 1898 daterende verhuisbedrijf.

De samenwerking werd onder meer vormgegeven in de nieuwe website thuiswerkplek.nl, waarmee geanticipeerd werd op de groei van het aantal thuiswerkers. En nu sinds vorige week het thuiswerkadvies weer van kracht is, zijn de goede tijden voor deze samenwerking nog niet voorbij. Hofman loopt door de immense opslaghallen achter zijn kantoor aan de Overmaat, waar nu tussen de opslagkisten rijen en rijen thuiswerkplekken tijdelijk staan opgestapeld. ,,Volgende week worden die alweer afgeleverd. En zo gaat dat nu al een jaar lang.”

Een nieuwe balans

Hasselbach, die samen met Nieuwenhuis in 2001 AtmR oprichtte, verwacht dat de trend zal doorzetten. ,,Kantoren veranderen voor medewerkers. Er ontstaat een nieuwe balans tussen zakenleven en levenszaken. Hiervoor hebben we een concept bedacht: More than the Office.”

Nieuwenhuis: ,,Een ander nieuw initiatief dat we hebben gelanceerd, is directinrichten.nl. Hierin brengen we vraag en aanbod bij elkaar wanneer het over bestaand meubilair gaat. Met een webshop tonen we wat er beschikbaar is of komt en zorgen we ervoor dat het, tegen de laagst mogelijke integrale kostprijs, bij de nieuwe gebruiker komt. Indien gewenst of noodzakelijk volledig gerevitaliseerd. Klanten ontzorgen, maatwerk leveren, waarbij Derksen voor de logistieke dienstverlening zorgt. Gewoon direct inrichten.”

Kantoorverzamelgebouwen

Hofman denkt dat de thuiswerktrend ook een uitdaging vormt voor kantoorverzamelgebouwen. ,,Die moeten zich nog flexibeler opstellen dan ze al doen. Mensen willen vandaag thuis werken, morgen een meeting onderweg hebben, overmorgen naar het hoofdkantoor kunnen, enzovoorts.”

De hausse aan thuiswerkplekverhuizingen kwam voor Hofman op het juiste moment. Als Curaçao-specialist heeft Derksen Verhuizingen normaal gesproken veel internationale en overzeese verhuizingen, maar door de corona vielen die opeens allemaal stil. ,,Ik verwacht wel dat dat weer zal aantrekken, maar nu hadden we ruimte voor de thuiswerkplekverhuizingen.”