Actualiteiten

Thuiswerken verhoogt productiviteit, Nederland middenmoter

Meer dan 60% van de organisaties wereldwijd heeft gedurende de lockdownmaanden van 2020 een productiviteitsverhoging genoteerd. Uiteraard hopen ze deze tot ver na de pandemie te kunnen doortrekken. Nederland is internationaal gezien een middenmoter als het gaat om de behaalde productiviteitswinst.

Het merendeel van de organisaties zag zijn productiviteit in 2020 stijgen doordat werknemers vanwege de coronacrisis veelal geheel op afstand mochten gaan werken. Volgens een onderzoek van Capgemini – dat 500 grote wereldwijde organisaties heeft ondervraagd – is de werknemersproductiviteit bij 64% van de organisaties gestegen. Oorzaken van die stijging liggen in minder reistijd van en naar kantoor, flexibele werkschema’s en het omarmen van effectieve virtuele samenwerkingstools.

Vanuit een sectorperspectief valt op dat de grootste productiviteitsstijging zichtbaar was in de dienstensector, een sector die logischerwijs minder afhankelijk is van fysieke input. Ongeveer 68% van IT- en digitale functies wist een productiviteitsstijging te realiseren, gevolgd door klantenservice (60%) en sales en marketing (59%).

Lees het gehele artikel hier.

Bron: Consultancy.nl